HTML

salsa

Fűszer az élethez - a zenéről, a táncról, a szenvedélyről, az örömről, a felszabadultságról, és persze bulihelyekről, DJ-kről, emberekről, tanulásról, kongresszusokról, hangulatokról - minderről szól a blog, néhányunk szemüvegén keresztül.
Mindenkinek, akit a salsa érint és megérint - stílustól függetlenül: vágyakozóknak, kezdőknek, haladóknak, versenyzőknek, tanároknak.

Többen szerkesztjük a blogot, s bővülnénk is: ha nem csak olvasnál, akkor szólj hozzá, ha még több mondanivalód van, akkor gyere és írj a blogra.

Salsa LA: Greg bemutatkozás >
Salserina: Judit bemutatkozás >

Friss topikok

  • petrobol: Én az a fajta vagyok, aki felkéri az új/ismeretlen lányokat is. Pl.: amikor először buliztam Szomb... (2012.11.20. 15:34) A táncparkett szélén
  • WhoTheHell: Annyit tennék hozzá, hogy igazából ők főleg timbát játszanak. www.timba.com/artists/calle-real en... (2010.09.07. 22:01) Salsa előadók: Calle Real
  • Salserina: @Booo-bi: :DDD Meg annak is betudható az elképedt nézés, hogy nincsenek hozzászokva. De ez mink... (2009.12.10. 11:47) Gondolatok az improvizációról
  • EdBoyWW: Hiánypótló blog! Magam rendkívül vájtfülű vagyok, nagyon odafigyelek arra, hogy mit hallgatok. Tá... (2009.11.29. 17:55) Slágerlista mint olyan
  • Booo-bi: Juditot öröm nézni tánc közben, sugárzik a tekintete és nagyon szép/pontos a mozgása. (2009.11.11. 10:13) A salsa és én (bemutatkozás: Salserina)

Linkblog

2008.12.01. 14:39 salsa LA

Salsa a Kaméleonban pénteken: Minden salsa bulik ősanyja

Kíváncsi lennék, van-e Magyarországon olyan salsát táncoló ember, aki még ne járt volna itt. (Persze, várom a felháborodott más nagyvárosi salsások kommentjeit, hogy már megint csak a budapestiek vevődnek emberszámba. Pedig nem, szerintem aki bárhol máshol táncol, s egyszer jár kies fővárosunkban, a pénteki Kaméleont tuti nem hagyja ki. Nem így van? :-))

De szedjük szét, miért is. Pedig van beugró, minden partygazda rémálma, vajon kifizetik-e. Nem is kevés, kapásból egy ezres. Vannak bőrnyakú portások is (mellesleg udvariasak). Nem is mindig jó a zene. Az italok (üdítők, ásványvíz) aranyáron vannak. Parkolni vagy nehéz (környék), vagy drága (mélygarázs).

Ennyi negatívum nagyon sok salsa helynek elég ahhoz, hogy néhány hónap küszködés után végleg lehúzza a rolót, de nem így a Kaméleon. Sőt, jellemzően tele van, pedig nem kicsi hely, egy jó bulin legalább 6-800-an vannak. De vajon miért?

Mert jó a hely hangulata. Eléggé dizsis érzés, de hát attól (is) dizsi a dizsi, hogy jól ki van találva a hangtechnika, jók a fények, meg van fizetve az a DJ - itt: DJ Teebee, akinek még mindig nincs site-ja, illetve DJ Jorge, akinek szintén nincs... - , aki tényleg jó hangulatot tud teremteni. Persze, fontos, hogy jó legyen a padló is, ez is megvan. Elég ez? A Kaméleon esetében ezért erre rásegít az, hogy már nagyon régen ott van. Mint az óra a nyugatinál, mindig lehet rá számítani. Nem tudod, hova menj bulizni? A Kaméleon tuti működik, tuti színvonalat kapsz a pénzedért. Emellett az már szinte mellékes, hogy több nagy tánciskola kifejezetten hordja rá a bulira az embereket, mint városszéli busz az utasokat a metróra. Ez sem keveset jelent.

Még mi? Van állandó perkás segédlet, aki kapott már hideget-meleget a vendégektől. Van, akit zavar, van, aki szerint jó hangulatot csinál, s sokat ad hozzá a zenéhez. Nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni, Pödör Bálinthoz (alias Valentino) én is jártam tanulni, s remek zenésznek tartom.

DJ és perka: összhang

Meg hát ugye a mágikus időpont, a péntek. Ha netán kis hazánkba keveredik egy-egy nevesebb tanár, akkor a hétvégi wörksop előtt tuti benéz a Kaméleonba. Mert hová is máshova? A vasárnapi Salsamánia bulira meg már el is utazott...

Még valami szót érdemel, az a zene. Szerintem kétféle DJ létezik: az egyik magának csinál zenét, a másik a közönségnek. Az elsőt onnan ismerjük meg, hogy ha odamegyünk hozzá, vagy megmondja az arcunkba, hogy az ő jól felépített (??) műsorát ne is merjük megzavarni, vagy csak átlátszó értetlenséggel azt mondja, hogy ja, az a zene sajna nincs meg. A másik DJ-t pedig onnan, hogy jó bulit csinál. Vicces tapasztalatom volt múlt héten a Kaméleonban: jóval kevesebb vonalon is táncolható zene ment. Idő kellett, mire leesett, hogy valszeg azért, mert a szokásosnál most kevesebb vonalas táncos ment le bulizni... Szerintem az az alap, hogy a DJ ismerje a zenéket, a stílusokat, de legalább ennyire a közönségét is!

Mindenesetre a pénteki Kaméleon buli számomra olyan, mintha örök lenne...:-) Neked milyen?

1 komment

Címkék: buli kaméleon salsa


A bejegyzés trackback címe:

https://salsa.blog.hu/api/trackback/id/tr21797899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

salsamazon · http://salsamazon.freeblog.hu 2008.12.02. 16:49:15

Elérkeztünk ide is nagy örömömre :-) Azt nem tudom megítélni, hogy a Kaméleon a hazai salsa történelemben milyen szerepet tölt be, mert magam sem vagyok egy matuzsálem, ha a táncról van szó. De egy biztos: a NewBrooklyn után ez a második buli, amit a héten biztos hogy meglátogatok, ha tehetem. Talán a hely hangulata vagy a táncoló tömeg a vonzó, de sosem sajnálom kifizetni azt az egy kilót. Igen, hát a zene persze néha nem felel meg az elképzeléseimnek, de ha türelmes vagyok, akkor nem is olyan ritkán előfordulnak olyan blokkok, amikre remek jókat tudok bulizni. Való igaz, ha a Dj látja, hogy vannak elegen akik vonalasat táncolnak, akkor játszik nekik is! Főleg, ha az emberlánya kihúzza f2-2ig, akkor még nagyobb az esély, hogy a már szellősebb parketten, jó muzsikákra táncolhat. Persze drága, dehát ha működik...Én mindent összevetve csípem a Kaméleont, a Brooklyn után másodikként messze veri a mezőnyt!! Szerencsére sok számomra kedves táncos is így gondolja...:) Már el sem képzelem, hogy milyen lenne, ha például valamelyik szórakozóhelyen elindulna egy-egy hétköznap, amikor csak vonalas zenéket játszanak (mint pl a Floridita kedden vagy szerdán Bécsben). Pl. szilvu: a három napból nem lehetne egy kicsi szelet a vonalas zenét táncolóké?? Jáááj a fene a nagy naivitásomat...
süti beállítások módosítása