HTML

salsa

Fűszer az élethez - a zenéről, a táncról, a szenvedélyről, az örömről, a felszabadultságról, és persze bulihelyekről, DJ-kről, emberekről, tanulásról, kongresszusokról, hangulatokról - minderről szól a blog, néhányunk szemüvegén keresztül.
Mindenkinek, akit a salsa érint és megérint - stílustól függetlenül: vágyakozóknak, kezdőknek, haladóknak, versenyzőknek, tanároknak.

Többen szerkesztjük a blogot, s bővülnénk is: ha nem csak olvasnál, akkor szólj hozzá, ha még több mondanivalód van, akkor gyere és írj a blogra.

Salsa LA: Greg bemutatkozás >
Salserina: Judit bemutatkozás >

Friss topikok

  • petrobol: Én az a fajta vagyok, aki felkéri az új/ismeretlen lányokat is. Pl.: amikor először buliztam Szomb... (2012.11.20. 15:34) A táncparkett szélén
  • WhoTheHell: Annyit tennék hozzá, hogy igazából ők főleg timbát játszanak. www.timba.com/artists/calle-real en... (2010.09.07. 22:01) Salsa előadók: Calle Real
  • Salserina: @Booo-bi: :DDD Meg annak is betudható az elképedt nézés, hogy nincsenek hozzászokva. De ez mink... (2009.12.10. 11:47) Gondolatok az improvizációról
  • EdBoyWW: Hiánypótló blog! Magam rendkívül vájtfülű vagyok, nagyon odafigyelek arra, hogy mit hallgatok. Tá... (2009.11.29. 17:55) Slágerlista mint olyan
  • Booo-bi: Juditot öröm nézni tánc közben, sugárzik a tekintete és nagyon szép/pontos a mozgása. (2009.11.11. 10:13) A salsa és én (bemutatkozás: Salserina)

Linkblog

2009.11.07. 19:11 salsa LA

Salsa előadók: Roberto Roena

A sorozatban részletesebben bemutatok egy-egy ismert vagy kevésbé ismert zenekart, előadót. Igyekszem hozzá keresni linkeket, illetve forrást a zenéhez, hogy meg is tudd hallgatni. Ha belinkelem a letölthető zenét, akkor két dologra felhívom a figyelmed:

  • a zenéket nem én töltöttem fel, csak linket kerestem hozzá, amit ide bemásoltam. Te is meg tudod tenni, Google a te barátod.
  • a letöltött zenéket kereskedelmi célra felhasználni vagy megosztani nem szabad.

Folytatása következik a sorozatnak, egy olyan előadóval, aki nem igazán ismert. Onnan gondolom, hogy igazán kevés buliban hallom a zenéit annak ellenére, hogy a puerto rico-i származású zenész együtteseivel (legfőképpen a Roberto Roena y Su Apollo Sound-dal) nem kevesebb, mint 20 nagylemezt adott ki, s megszámlálhatatlan válogatás albumon szerepelnek a zenéi. A híres bongós/kongás 1973 óta - a mai napig - tagja a Fania All Starsnak, a híres Fania kiadó legjobb zenészeit felsorakoztató formációjának, s hosszú ideig tagja volt (az Apollo Sound megalapítása előtt) az El Gran Combo de Puerto Rico-nak is.

Kevesen tudják, de Roena azon kívül, hogy utánozhatatlan bongo játékos és a salsa zene meghatározó alakja, legalább ennyire jó táncos is.

Az együttesét 1969-ben alapítja, s 1982-ig sikert sikerre halmoznak. Ezek után a legnagyobb nevekkel közösen jelentet meg albumokat, olyanokkal, mint Charlie Palmieri, Roberto Lugo, Ismael Quintana, Cheo Feliciano, Julio “Gunda” Merced y Su Salsa Fever, Pedro Arroyo, Harold és Andy Montañez vagy Willie González.

Számomra a zenéjében az a megragadó, hogy igen kreatívan nyúl a témához, s érdekes, hogy nem is a perkát érezni benne különlegesnek és egyedinek, hanem inkább a fúvósokat. Erről a hangzásról néhány másodperc alatt meg lehet ismerni a buliban is.

Amit most hoztunk, az az ominózus első album, Roberto Roena y Su Apollo Sound, Vol. 1. (1969) Innen letöltheted 320-as kbps-es tömörítéssel. Jó szórakozást hozzá!

(Az albumon két olyan szám is található, amit majd minden kongresszuson lejátszanak, fellépnek rá, egyszerűen fantasztikusak, 40 évvel ezelőttről: A Tu Loco Loco és a Consolación.)

Track List:
1. Tu Loco Loco, Y Yo Tranquilo
2. Sing A Simple Song
3. Consolación
4. Soñando Con Puerto Rico
5. El Escapulario
6. El Sordo
7. El Pato De La Bahía
8. El Barrio Sin Guapo
9. Han Pasado Algunos Dias
10. Spinning Wheel

A következő videó pedig egy, azóta sok feldolgozást megélt, de még mindig tündöklő darab, az Avisale a mi Contrario, koncertfelvétel.


AVISALE A MI CONTRARIO--Roberto Roena

Ñeco | MySpace Video

Szólj hozzá!

Címkék: zene zeneletöltés salsa roberto roena


A bejegyzés trackback címe:

https://salsa.blog.hu/api/trackback/id/tr251507685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása