HTML

salsa

Fűszer az élethez - a zenéről, a táncról, a szenvedélyről, az örömről, a felszabadultságról, és persze bulihelyekről, DJ-kről, emberekről, tanulásról, kongresszusokról, hangulatokról - minderről szól a blog, néhányunk szemüvegén keresztül.
Mindenkinek, akit a salsa érint és megérint - stílustól függetlenül: vágyakozóknak, kezdőknek, haladóknak, versenyzőknek, tanároknak.

Többen szerkesztjük a blogot, s bővülnénk is: ha nem csak olvasnál, akkor szólj hozzá, ha még több mondanivalód van, akkor gyere és írj a blogra.

Salsa LA: Greg bemutatkozás >
Salserina: Judit bemutatkozás >

Friss topikok

  • petrobol: Én az a fajta vagyok, aki felkéri az új/ismeretlen lányokat is. Pl.: amikor először buliztam Szomb... (2012.11.20. 15:34) A táncparkett szélén
  • WhoTheHell: Annyit tennék hozzá, hogy igazából ők főleg timbát játszanak. www.timba.com/artists/calle-real en... (2010.09.07. 22:01) Salsa előadók: Calle Real
  • Salserina: @Booo-bi: :DDD Meg annak is betudható az elképedt nézés, hogy nincsenek hozzászokva. De ez mink... (2009.12.10. 11:47) Gondolatok az improvizációról
  • EdBoyWW: Hiánypótló blog! Magam rendkívül vájtfülű vagyok, nagyon odafigyelek arra, hogy mit hallgatok. Tá... (2009.11.29. 17:55) Slágerlista mint olyan
  • Booo-bi: Juditot öröm nézni tánc közben, sugárzik a tekintete és nagyon szép/pontos a mozgása. (2009.11.11. 10:13) A salsa és én (bemutatkozás: Salserina)

Linkblog

2008.10.07. 11:24 salsa LA

Salsa buli: Szombat - Aranytíz

Egyébként a hivatalos neve Palacio de la Salsa, csak ezt senki sem használja, s őszintén, bár az Aranytíz jó hely, azért mégsem palota. Hogy miért kapta mégis ezt a nevet, ha esetleg nem ezért, az rejtély.

Számomra meglepően népszerű a 11-ig (miért ilyen későn?) tartó ingyenes salsa oktatás, s amennyire elnéztem, egészen színvonalas is, mindig van valami új, Antonio tartja jellemzően.

A legmeglepőbb mégiscsak az, hogy picit rejtélyes módon itt mindig jól érzem magam. A hely maga kiváló adottságokkal rendelkezik, nagy terek, komoly belmagasság, kiváló padló (kő, sima felülettel), egészen jó büfé (lehet koktélozni is, ha jól láttam, most már külön koktélos bárpult is épült). Mindig sokan vannak, mindenféle tudásszinten, bár a legjobb táncosokat (akik általában tanítanak valahol...) ritkán látni. De ez egyáltalán nem is baj.

Szerintem a gyenge pontja a bulinak határozottan a zene. Nem tudtuk elfeledni a 8 éves slágereket, időnként - rendszeresen - sikerül belenyúlni valami harmatgyenge kubainak tetsző salsa számba, s a DJ-t láthatóan nem érdekli, ha a két bachatát követő két merengue utáni reggaeton blokknál már üres a tánctér. Igényes zenét ritkán hallani (azért időnként van), ha egy-egy buli alkalmával kimarad - most éppen - az El Cantante, akkor azt szoktam kérni, egyrészt, mert egészen igényes zene, másrészt meg a DJ-től csak azt lehet kérni, amit szokott játszani. A többire kicsit mufurc arccal általában azt mondja, hogy nincs meg.

Mégis. Valahogy, ha sikerül azt a néhány jó zenét kifogni, s ki tudjuk várni, amíg kicsit ürül a táncparkett úgy 1 óra felé, kifejezetten jókat szoktam táncolni. Nem volt még olyan, hogy ebben a buliban ne érezzem jól magam, s valahogy ez a lényeg. Ahogy látom, sokan érzik jól magukat. Te hogy érezted magad a szombati bulikban?

Ja, és mégegy furcsaság. A belépő tánciskolás bérlettel 700 Ft, anélkül 1000. Ez jó volt néhány évvel ezelőtt, de egy picit elavultnak érzem abban az időben, amikor már rengetegen nem tanulnak, csak bulizni járnak (néhány éves salsa tanulással a hátuk mögött), vagy éppen óradíjasak... Persze, riszpekt a szervezőknek, hogy nem csak a saját tánciskolájuk diákjainak adnak engedményt, de kérdem, miért pont a tánciskolai bérlet az alapja ennek? Éppen ideje lenne egy saját, Aranytíz-es Palacio de la Salsa-s rendszert csinálni...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: buli tánc szombat salsa aranytiz palacio


A bejegyzés trackback címe:

https://salsa.blog.hu/api/trackback/id/tr57700914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása