HTML

salsa

Fűszer az élethez - a zenéről, a táncról, a szenvedélyről, az örömről, a felszabadultságról, és persze bulihelyekről, DJ-kről, emberekről, tanulásról, kongresszusokról, hangulatokról - minderről szól a blog, néhányunk szemüvegén keresztül.
Mindenkinek, akit a salsa érint és megérint - stílustól függetlenül: vágyakozóknak, kezdőknek, haladóknak, versenyzőknek, tanároknak.

Többen szerkesztjük a blogot, s bővülnénk is: ha nem csak olvasnál, akkor szólj hozzá, ha még több mondanivalód van, akkor gyere és írj a blogra.

Salsa LA: Greg bemutatkozás >
Salserina: Judit bemutatkozás >

Friss topikok

  • petrobol: Én az a fajta vagyok, aki felkéri az új/ismeretlen lányokat is. Pl.: amikor először buliztam Szomb... (2012.11.20. 15:34) A táncparkett szélén
  • WhoTheHell: Annyit tennék hozzá, hogy igazából ők főleg timbát játszanak. www.timba.com/artists/calle-real en... (2010.09.07. 22:01) Salsa előadók: Calle Real
  • Salserina: @Booo-bi: :DDD Meg annak is betudható az elképedt nézés, hogy nincsenek hozzászokva. De ez mink... (2009.12.10. 11:47) Gondolatok az improvizációról
  • EdBoyWW: Hiánypótló blog! Magam rendkívül vájtfülű vagyok, nagyon odafigyelek arra, hogy mit hallgatok. Tá... (2009.11.29. 17:55) Slágerlista mint olyan
  • Booo-bi: Juditot öröm nézni tánc közben, sugárzik a tekintete és nagyon szép/pontos a mozgása. (2009.11.11. 10:13) A salsa és én (bemutatkozás: Salserina)

Linkblog

2008.10.27. 22:16 salsa LA

Sonora Carruseles: mérföldkő a salsa zenében

Bugalú:ez a stílus neve, írhatnám amerikaiul is, boogaloo-nak, de úgy nem lenne autentikus. Mert a bugalú most leginkább kolumbiai, mint a Sonora Carrusseles. Illetve talán ők maguk a stílus. 

A boogaloo "eredetileg" szintén new yorki találmány, mint a salsa is. (Na asszem ez is megérdemel egy blogposztot...) A '60-as években fejlődött ki, amikor az ott letelepülő kubai, puerto rico-i és afro-amerikai népek keresték a közös zenei alapokat, s összekeverték a kubai son montuno, a cha-cha-cha, mambo és persze a rhythm&blues és soul stílusokat. S ennek már lassan 50 éve...

A Sonora Carruseles az utóbbi 12 évben biztos recepthez nyúlt: ez a stílus már évtizedekkel azelőtt végighódította Amerikát. Most, a salsa világméretű elterjedésével csak újra elő kellett venni a szakácskönyvet, s picit aktualizálni: gyorsítottak a ritmikán, előtérbe tolták a billentyűket, s hangsúlyosan használják a hihetetlen hangú kórust. Mindannyian ismerjük a zenéjüket, mert nélkülük nincs egy buli sem. Egyébként nemrégiben jelent meg a kilencedik lemezük, amit már mindenki régen várt. Az előző, 2006-os albumon leginkább a régi sikereiket dolgozták fel újra, picit másképpen, a stílusa rendben volt, de nem hozott egy olyan átütő sikert sem, mint például a sokak által ismert La Comay volt régebben. Talán nem véletlenül adták a mosani albumuknak a Mucho Mejor (Sokkal jobb) címet. :-)

Ahogy a website-jukon olvasható, most Amerikában turnéznak, remélem, hogy itt, Európa közepén is össze tud majd gyűlni akkora közönség, hogy mi, vagy valamelyik szomszédos ország meghívja őket egy koncertre. Én tuti ott lennék.

1 komment

Címkék: zene salsa mambo chacha boogaloo sonora carruseles


A bejegyzés trackback címe:

https://salsa.blog.hu/api/trackback/id/tr7735409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

salsamazon · http://salsamazon.freeblog.hu 2008.10.29. 19:49:44

Naggyon tetszik a blogod. Igényes, érdekes és szeressem a témákat!!. Mostmár tudjuk, hogy nem csak táncolni tudsz remekül, hanem írni is :-)

üdv
Eszter (vasárnap találkozunk ;-))
süti beállítások módosítása