HTML

salsa

Fűszer az élethez - a zenéről, a táncról, a szenvedélyről, az örömről, a felszabadultságról, és persze bulihelyekről, DJ-kről, emberekről, tanulásról, kongresszusokról, hangulatokról - minderről szól a blog, néhányunk szemüvegén keresztül.
Mindenkinek, akit a salsa érint és megérint - stílustól függetlenül: vágyakozóknak, kezdőknek, haladóknak, versenyzőknek, tanároknak.

Többen szerkesztjük a blogot, s bővülnénk is: ha nem csak olvasnál, akkor szólj hozzá, ha még több mondanivalód van, akkor gyere és írj a blogra.

Salsa LA: Greg bemutatkozás >
Salserina: Judit bemutatkozás >

Friss topikok

  • petrobol: Én az a fajta vagyok, aki felkéri az új/ismeretlen lányokat is. Pl.: amikor először buliztam Szomb... (2012.11.20. 15:34) A táncparkett szélén
  • WhoTheHell: Annyit tennék hozzá, hogy igazából ők főleg timbát játszanak. www.timba.com/artists/calle-real en... (2010.09.07. 22:01) Salsa előadók: Calle Real
  • Salserina: @Booo-bi: :DDD Meg annak is betudható az elképedt nézés, hogy nincsenek hozzászokva. De ez mink... (2009.12.10. 11:47) Gondolatok az improvizációról
  • EdBoyWW: Hiánypótló blog! Magam rendkívül vájtfülű vagyok, nagyon odafigyelek arra, hogy mit hallgatok. Tá... (2009.11.29. 17:55) Slágerlista mint olyan
  • Booo-bi: Juditot öröm nézni tánc közben, sugárzik a tekintete és nagyon szép/pontos a mozgása. (2009.11.11. 10:13) A salsa és én (bemutatkozás: Salserina)

Linkblog

2008.12.15. 20:42 Salserina

Salsa élet Miskolcon

Már a bevezetőben le kell írnom az elmúlt két év tapasztalatát: Miskolcon (és idevehetem Kazincbarcikát is) a salsa élet csakis a salsázó diákokon múlik. Ha eddig valami hagyománnyá, szokássá vált, az csakis a salsázó társaság szervezéséből eredt és jelentős támogatása miatt maradt fenn.
Miskolcon jó pár éve tanítanak salsát. Először is olyan tánctanárok kezdték oktatni a vonalas salsa valamelyik ágát, akik egyébként is tanítanak társas-, illetve versenytáncot. Aztán megjelent az egyik budapesti salsa tánciskola, mert az alapítói úgy gondolták, hogy a vidéki városokban, köztük Miskolcon, is elkezdik oktatni a kubai salsát remélve, hogy találnak olyan embereket, akik szeretnének e tánc tanulásának hódolni. Ez három éve történt, és azóta sok-sok diák koptatta és koptatja még a parkettát az óráikon.
Az, hogy a tánc nemcsak egy szórakozási forma, hanem lehet egy közösség-építő eszköz is, az élet bizonyította. Lelkes csapat, társaság kovácsolódott össze az évek során, aminek vannak régi és természetesen újabb és újabb tagjai. A legrégebbi tagok szemtanúi és részesei lehettek már jó pár bulinak, salsa barátságnak és szerelemnek.
A salsa iránti szerelem és a gyakorlás utáni vágy hozta létre a két állandó és miskolci viszonylatban tekintve egyedülálló lehetőséget: a szerdánkénti Deep Club Salsa Night-ot és a két hetente megtartott salsa gyakorló estet. Mindkettő már két éve működik - változó - sikerrel. Bár mindkét táncolási lehetőséget a kubai salsát oktató iskola diákjainak valamelyike szervezésében tartják, a partik és a gyakorló estek nyitottak bárkinek, aki salsázni vágyik.

Salsa parti a Deep Clubban


Maga a kubai salsa iskola is rendez fergeteges E/2-es salsa bulikat egy-egy szombat estén. Merem használni ezt a jelzőt, mert bizony nagy híre van - még ha csak iskolán belül is - a miskolci jó hangulatnak.

Ezeken a rendszeresnek mondható eseményeken kívül alkalmanként is kerülnek szervezésre salsa partik. Van, hogy egy-egy szórakozó hely kezdeményezésével, van, hogy egy nevezetes nap (pl. nőnap, szilveszter, farsang) ad alkalmat a bulizásra - ez utóbbiakat a salsás társaság szervezi, többnyire zártkörűek. Ezeket a jól sikerült partikat a részvevők később szívesen emlegetik fel a remek hangulat miatt. Én, s talán számos megjelenő nőtársam így volt, nagyon örültem, mikor a salsás társaság férfi tagjai nőnapi partit szervezett számunkra, és egy meglepetés előadással is készültek (mivel nem salsát táncolnak, ezért csak belinkelem a videót a kíváncsiak számára. Lásd ITT!).

Összességében azt írhatom, hogy a jelenlegi alkalmak és lehetőségek kielégítik a táncolni vágyók igényeit. Legalábbis a kihasználtságot látva merem ezt írni. S amíg a salsa keltette szenvedély él a táncot tanulókban és ez a lelkesedés a még nem táncolókra is átragad, addig Miskolcon létezni fog "salsa élet".

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://salsa.blog.hu/api/trackback/id/tr41824920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

el Tiburón 2009.01.09. 18:13:11

A következő miskolci buli:
január 23.
(utószilveszteri party)
A hangulat valóban páratlan, ott a helyünk!

Salserina 2009.01.09. 18:16:40

Javítanék:
Tudomásom szerint a kazincbarcikai Queen's klubban lesz az utószilveszteri parti január 23-án.
Ha esetleg más miskolci buliról tudsz, akkor most kérek elnézést.

el Tiburón 2009.01.13. 20:33:29

barcikai. az :)
köszi a pontosítást

Pestről nagy erőkkel érkezünk! :)
süti beállítások módosítása