HTML

salsa

Fűszer az élethez - a zenéről, a táncról, a szenvedélyről, az örömről, a felszabadultságról, és persze bulihelyekről, DJ-kről, emberekről, tanulásról, kongresszusokról, hangulatokról - minderről szól a blog, néhányunk szemüvegén keresztül.
Mindenkinek, akit a salsa érint és megérint - stílustól függetlenül: vágyakozóknak, kezdőknek, haladóknak, versenyzőknek, tanároknak.

Többen szerkesztjük a blogot, s bővülnénk is: ha nem csak olvasnál, akkor szólj hozzá, ha még több mondanivalód van, akkor gyere és írj a blogra.

Salsa LA: Greg bemutatkozás >
Salserina: Judit bemutatkozás >

Friss topikok

  • petrobol: Én az a fajta vagyok, aki felkéri az új/ismeretlen lányokat is. Pl.: amikor először buliztam Szomb... (2012.11.20. 15:34) A táncparkett szélén
  • WhoTheHell: Annyit tennék hozzá, hogy igazából ők főleg timbát játszanak. www.timba.com/artists/calle-real en... (2010.09.07. 22:01) Salsa előadók: Calle Real
  • Salserina: @Booo-bi: :DDD Meg annak is betudható az elképedt nézés, hogy nincsenek hozzászokva. De ez mink... (2009.12.10. 11:47) Gondolatok az improvizációról
  • EdBoyWW: Hiánypótló blog! Magam rendkívül vájtfülű vagyok, nagyon odafigyelek arra, hogy mit hallgatok. Tá... (2009.11.29. 17:55) Slágerlista mint olyan
  • Booo-bi: Juditot öröm nézni tánc közben, sugárzik a tekintete és nagyon szép/pontos a mozgása. (2009.11.11. 10:13) A salsa és én (bemutatkozás: Salserina)

Linkblog

2009.01.22. 15:13 salsa LA

Élménybeszámoló: Kolozsváron jártunk workshopon

Január 16-a és 18-a közöttre hirdették szerintem minden idők legolcsóbb salsa worksopját Kolozsvárott (tényleg, így kell írni, ugye?). Eleinte azt hittem, hogy Luis Vasquez-en és partnerén, Melissa Fernandez-en kívül helyi tanárok is fognak tanítani, de nem, őket nem csalinak szánták, hanem tényleg ők nyomták le mindkét napot.

Összesen 8 óra workshop, péntek-szombat-vasárnap este buli, az ezzel a salsa partyval debütáló Carbon Clubban. Mindez összesen 30 kékhasú Euróért. (...low rates, friendly service, name brands, easy terms, affordable prices, money back guarantee. no cash-no problem, no kidding, no fast, no must, no risk, no obligation, no red tape, no down payment, no entry fee, no hidden charges... - by George Carlin) Szal' rohadt olcsó volt.

Ehhez találtunk még egy magyar segítőt, Szilárdot (ezúton is hálás kösz neki), aki szerzett ét éjszakára apartmant fejenként összesen 20 Euróért/2 éj. Azért ez is vicces. Ergo a legnagyobb kiadás a benzinköltség volt...

Kolozsvár (Cluj Napoca ugyi), bár csak 480 kilométer, azért 6 órányi útra van, én nyugodtan, bár jellemzően gyorsan vezetek, de  a Királyhágó szerpentinjein éjszaka hóesésben kamoinokat előzgetni még nekem sem volt az a mulatságos szórakozás. Egyébként vicces, hogy visszafelé jövet megnéztük Kolozsvár határában a táblát, azt írta, Budapest 390 km. Na persze, légvonalban.

A workshopok jók voltak, Luisék jó figurákat tanítottak, kifejezetten nehéz volt a men's style is. Csúszással ugyan, de mennyiségre pontosan megvolt az összes óra. A minőség meg a szokásos, ők profik.

Nem számítottunk arra, hogy a bulik is ennyire jók lesznek. Kolozsvár ugyan nem kis város, de meglepődtünk mi is, mennyire sokan és magas színvonalon táncolnak ott is.

Jack & Jill

Megrögzött fesztiváltúrázóknak már megszokott ez a fajta verseny, nekem még új volt. A lényege, hogy jelentkeznek lányok és fiúk külön, majd a verseny kezdetén összesorsolják őket. Elindult kb. 20 pár, két turnusban, majd döntő és eredményhirdetés. A párok jó része még sosem táncolt a vele összesorsolt partnerrel... A zene meg meglepi, az elődöntőben 2 perc salsa 1 perc bachata, a döntőben 2 perc salsa és 1 perc valami teljesen más. Minden számít: pontosság, musicality, vezetés-követés, spontaneitás...

Táncos páromat, Mónit pont Bercivel sorsolták össze, s ez elég is volt nekik a második helyhez.

És talán a legfontosabb - a társaság. Jelenlegi és volt Fuego-sok alkották a csapat gerincét, s milyen csapatét! Jó társaságban hamar telik az idő, nagyot buliztunk, legalább ilyet szeretnénk majd Temesváron is!

2 komment

Címkék: kolozsvár workshop élménybeszámoló vasquez salsa


A bejegyzés trackback címe:

https://salsa.blog.hu/api/trackback/id/tr79895661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jaipur 2009.01.23. 21:17:56

Sziasztok!

Jó volt olvasni a beszámolót, köszi Gergő! Élmény volt a sok jó vonalas táncos és a laza, de családias hangulat!
...és rendezzünk mi is Jack&Jill-t, én nagyon élveztem!

Köszönet a társaságért!
üdv: Kriszta

Tundee 2009.01.27. 20:46:18

Nekem is aza véleményem, hogy tényleg szuperjó workshop volt, és meglepően jó bulik, jó hangulattal, jó zenékkel és jó táncosokkal.
Megyünk Temesvárra is!
:)))
süti beállítások módosítása