HTML

salsa

Fűszer az élethez - a zenéről, a táncról, a szenvedélyről, az örömről, a felszabadultságról, és persze bulihelyekről, DJ-kről, emberekről, tanulásról, kongresszusokról, hangulatokról - minderről szól a blog, néhányunk szemüvegén keresztül.
Mindenkinek, akit a salsa érint és megérint - stílustól függetlenül: vágyakozóknak, kezdőknek, haladóknak, versenyzőknek, tanároknak.

Többen szerkesztjük a blogot, s bővülnénk is: ha nem csak olvasnál, akkor szólj hozzá, ha még több mondanivalód van, akkor gyere és írj a blogra.

Salsa LA: Greg bemutatkozás >
Salserina: Judit bemutatkozás >

Friss topikok

  • petrobol: Én az a fajta vagyok, aki felkéri az új/ismeretlen lányokat is. Pl.: amikor először buliztam Szomb... (2012.11.20. 15:34) A táncparkett szélén
  • WhoTheHell: Annyit tennék hozzá, hogy igazából ők főleg timbát játszanak. www.timba.com/artists/calle-real en... (2010.09.07. 22:01) Salsa előadók: Calle Real
  • Salserina: @Booo-bi: :DDD Meg annak is betudható az elképedt nézés, hogy nincsenek hozzászokva. De ez mink... (2009.12.10. 11:47) Gondolatok az improvizációról
  • EdBoyWW: Hiánypótló blog! Magam rendkívül vájtfülű vagyok, nagyon odafigyelek arra, hogy mit hallgatok. Tá... (2009.11.29. 17:55) Slágerlista mint olyan
  • Booo-bi: Juditot öröm nézni tánc közben, sugárzik a tekintete és nagyon szép/pontos a mozgása. (2009.11.11. 10:13) A salsa és én (bemutatkozás: Salserina)

Linkblog

2009.02.23. 13:05 Salserina

Salsa parti a Diamondban

Nem oly régen megvolt az Első. No, nem félreérteni! Az első olyan salsa partinak nevezett buli, amely nem Fuertés volt (értsd: nem a Salsa Fuerte vagy annak tanulói szervezték). Ha összegezni akarnám az élményeimet, akkor tulajdonképpen jól éreztem magamat, de ez elsősorban a társaságomnak köszönhető és a sok táncnak, amit a két fiú lejtett velem.

Eddig azért nem írtam részletesen és kritikusan bulikról, partikról, mert nem volt összehasonlítási alapom. Viszont most már van, ha lehet ezt kijelentenem egyetlen tapasztalattal a hátam mögött. Úgy gondoltam, veszem a bátorságot és megírom az első buli-véleményezésemet.

A parti helyszínén, a kazincbarcikai Diamond Clubban először jártam. A híre megelőzte, mivel már nem az első salsa partit rendezték ott, így némi információval rendelkeztem arról, milyen is lesz maga a hely és a parti felépítése. A klub nem túl régen nyílt meg. Kellemes berendezésű, kultúrált. Bár a tánchoz van elegendő hely, nem elsősorban erre tervezték. Ez abból is látszik, hogy a "táncparkett" szőnyeges. Na, ezen egy Vacila vagy egy Coca-cola, illetve rounde kihívás az olyan lábaknak, melyek faparkettához szoktak. No, de azt tanultuk és súlykolta belénk kedvenc tanárunk, Balázs, hogyha kilépünk minden lépést, akkor a leglehetetlenebb padlón is menni fog az összes forgás, figura, így emiatt kb. félpercig nyafogtunk, miután egy órás várakozás után (miért mentünk oly korán?!) felhangzó első salsa számra a parkettre pattantunk.

Csak remélni tudtam, hogy olyan dalokat fog a dj játszani, ami a kubai salsához (casino) méltó, hiszen a vendégül látó tánciskola úgy hírdeti magát, hogy "cubai salsát" oktatnak. A reményem remény maradt. A számok táncolhatóak voltak, ez tény, viszont Kubához nem sok közük volt. Amíg mi ott voltunk, hajnal fél kettőig, elhangzottak Sonora Carruseles-dalok (boogaloo) és más Latin-amerikai és Egyesült Államok beli zenekarok számai (romantikus salsa, salsaton), pár merengue (Mueve la Colita-val egyetemben), kérésünkre egy bachata, valamint egy reggaeton. Egy cumbia is odatévett valahogyan. De timba sehol!!!! (Kedves DJ! Jól esne táncolni legközelebb néhány timbára is!)

A fotó nem a helyszínen készült (egyébként egy bachata)

Nos, ami a legfurcsább volt, hogy a salsa partin retró zenének nevezett diszkó blokk is volt. Tény, hogy a megfáradt lábaim ilyenkor regenerálódtak, de néha nagyon zavart már a "más zene", hiszen salsázni mentünk oda. Gondolom, a pop zenével azon vendégeknek akartak kedvezni, akik nem kimondottan a salsa miatt tértek be, hiszen nem zárt körű volt a parti, de tán egy éjszakát kibírtak volna...

Alapjában véve üdvözlök minden salsa partit, ami a városban kerül megtartásra, így remélhetem, hogy ezen írásomat inkább egy élménynek, tapasztalatnak fogja fel mindenki. Emellett megígérem, hogy most már azon - miskolci és barcikai - partikról is írok, ahová sikerül eljutnom.

 

Szólj hozzá!

Címkék: club parti salsa kazincbarcika diamond


A bejegyzés trackback címe:

https://salsa.blog.hu/api/trackback/id/tr94944329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása