HTML

salsa

Fűszer az élethez - a zenéről, a táncról, a szenvedélyről, az örömről, a felszabadultságról, és persze bulihelyekről, DJ-kről, emberekről, tanulásról, kongresszusokról, hangulatokról - minderről szól a blog, néhányunk szemüvegén keresztül.
Mindenkinek, akit a salsa érint és megérint - stílustól függetlenül: vágyakozóknak, kezdőknek, haladóknak, versenyzőknek, tanároknak.

Többen szerkesztjük a blogot, s bővülnénk is: ha nem csak olvasnál, akkor szólj hozzá, ha még több mondanivalód van, akkor gyere és írj a blogra.

Salsa LA: Greg bemutatkozás >
Salserina: Judit bemutatkozás >

Friss topikok

  • petrobol: Én az a fajta vagyok, aki felkéri az új/ismeretlen lányokat is. Pl.: amikor először buliztam Szomb... (2012.11.20. 15:34) A táncparkett szélén
  • WhoTheHell: Annyit tennék hozzá, hogy igazából ők főleg timbát játszanak. www.timba.com/artists/calle-real en... (2010.09.07. 22:01) Salsa előadók: Calle Real
  • Salserina: @Booo-bi: :DDD Meg annak is betudható az elképedt nézés, hogy nincsenek hozzászokva. De ez mink... (2009.12.10. 11:47) Gondolatok az improvizációról
  • EdBoyWW: Hiánypótló blog! Magam rendkívül vájtfülű vagyok, nagyon odafigyelek arra, hogy mit hallgatok. Tá... (2009.11.29. 17:55) Slágerlista mint olyan
  • Booo-bi: Juditot öröm nézni tánc közben, sugárzik a tekintete és nagyon szép/pontos a mozgása. (2009.11.11. 10:13) A salsa és én (bemutatkozás: Salserina)

Linkblog

2009.04.21. 18:30 salsa LA

"Sunteti si din strainatate aici?" - Azaz: Vannak-e itt külföldiek? Temesvári salsa fesztiválon jártunk április elején

Az egész hétvége poénja volt: bejön a román tanár a workshop órára, s felteszi a kérdést, hogy Van-e itt külföldi? Persze, románul. Csoda, hogy senki sem jelentkezett. :-) Persze, ezt csak utólag tudtuk meg, az erdélyiek mesélték, arra a költői kérdésre válaszolva, hogy vajon miért nem angolul mennek az órák... Persze, szakadtunk a röhögéstől, s nem bírtuk a további poénokat megállni a hangosbemondóról a hallásvizsgálaton és társai.

Na de ez csak a poén része, maga a fesztivál: a II. Salsa Addicted Festival - ami hasonló nevet visel, mint a szervező tánciskolája - kiváló volt. Persze, volt egy-két szervezésbeli döccenő - de hát még csak a második volt, de maga az élmény nehezen leírható.

Először is, nem voltam még soha ennyire jó buliban. Akik ismernek, tudhatják, hogy az ezres nagyságrend közelében van az általam meglátogatott salsa bulik száma (hú, ezt leírni is húzós...), tehát van összehasonlítási alap. Jött egy fiatal srác Bukarestből: DJ Romy, s az összes többi - szintén nem helyi - DJ-t egyből lemosta a pályáról, olyan zenét játszott, hogy képtelenség volt egy helyben maradni. Volt pénteken és szombaton egy-egy óra, amikor mozogni is nehéz volt, megtelt az egyébként nem pici - a Kaméleonnál kicsit nagyobb - táncterem, teljesen.

Nekem picit sok volt a fellépő - viszont voltak kiválóak! Szuper ötletes szép és nagyon egyedi volt Beige-ék bachata show-ja (kár, hogy nem találtam videót róla...), de ettől még mindig az államat kapirgálom fel a földről:

 

Jók voltak az órák is, sokat tanultunk, nagyon elfáradtunk. Összesen 17 fős volt a magyar kontingens, a csapat nagy részét az O'Yemaya (Bán Andi) szervezte össze, korábban jó kapcsolatot épített ki Dan Ceplinschi-vel, aki a fesztivál szervezője. Sokat elmond, hogy Dan, bár kiváló tanár, mégsem tartott egy órát sem a fesztiválon. Meghívta a legtöbb konkurensét, hogy mindenki megmutathassa este, hogy mit tud, vagy órát tarthasson. Ebben bőven példát vehetnénk róluk.

Temesvár mindössze 350 kilométerre van, Szegedig autópálya, kényelmesen 4 óra az út. Én jövőre mindenképpen ott leszek, remélem, sokan leszünk magyarok!

 

 

3 komment

Címkék: temesvár salsa kongresszus salsa party timisoara ladies style


A bejegyzés trackback címe:

https://salsa.blog.hu/api/trackback/id/tr811078540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

el Tiburón 2009.04.26. 05:36:11

Ez a csaj kiforratlan, volna még mit adni neki. Pont azt nem találom benne, aminővé teszi a nőt. A video első fele kifejezetten unalmas, és ezen az enyhe bellydance koreo sem segít.
Az a helyzet, hogy a Jam Pubban létezik egy személy, egy 18 éves képzőművész lányka, aki a legszarabb napján is szanaszét veri a mozgásával a legdögösebb, legrutinosabb salsatanárnéniket is. 1 a 10millióból kategória, valóban az a tátva maradt száj kategória, és ez nagy szó, ha ismertek.
Felvételem sajnos nincsen róla, ellenben a rengeteg pasi, aki körbe állta, és le nem tudta róla venni a szemét, az bőven kvalifálja, no meg a finom puszi sem utolsó, amit kaptam tőle, hát még a telefonszáma. :)
Hamarosan meglátjátok salsán is, készüljetek! :)

salsa LA 2009.04.26. 18:21:39

@el Tiburón: Irigyellek barátom. Most jobb? :-))

el Tiburón 2009.04.27. 01:07:05

Neked is jobb lesz, amint meglátod. Lélegzet eláll, fasz feláll, és ő csak besétál...

:D
süti beállítások módosítása