HTML

salsa

Fűszer az élethez - a zenéről, a táncról, a szenvedélyről, az örömről, a felszabadultságról, és persze bulihelyekről, DJ-kről, emberekről, tanulásról, kongresszusokról, hangulatokról - minderről szól a blog, néhányunk szemüvegén keresztül.
Mindenkinek, akit a salsa érint és megérint - stílustól függetlenül: vágyakozóknak, kezdőknek, haladóknak, versenyzőknek, tanároknak.

Többen szerkesztjük a blogot, s bővülnénk is: ha nem csak olvasnál, akkor szólj hozzá, ha még több mondanivalód van, akkor gyere és írj a blogra.

Salsa LA: Greg bemutatkozás >
Salserina: Judit bemutatkozás >

Friss topikok

  • petrobol: Én az a fajta vagyok, aki felkéri az új/ismeretlen lányokat is. Pl.: amikor először buliztam Szomb... (2012.11.20. 15:34) A táncparkett szélén
  • WhoTheHell: Annyit tennék hozzá, hogy igazából ők főleg timbát játszanak. www.timba.com/artists/calle-real en... (2010.09.07. 22:01) Salsa előadók: Calle Real
  • Salserina: @Booo-bi: :DDD Meg annak is betudható az elképedt nézés, hogy nincsenek hozzászokva. De ez mink... (2009.12.10. 11:47) Gondolatok az improvizációról
  • EdBoyWW: Hiánypótló blog! Magam rendkívül vájtfülű vagyok, nagyon odafigyelek arra, hogy mit hallgatok. Tá... (2009.11.29. 17:55) Slágerlista mint olyan
  • Booo-bi: Juditot öröm nézni tánc közben, sugárzik a tekintete és nagyon szép/pontos a mozgása. (2009.11.11. 10:13) A salsa és én (bemutatkozás: Salserina)

Linkblog

2008.11.13. 00:17 salsa LA

Csajozás - pasizás és salsa (no meg egy kis marketing)

Nemrégiben egy fiatal tánciskola vezetőjével beszélgettem, s mivel szakmabeli (marketinggel foglalkozik a lelkem) elkezdtük összeszedni az indokokat, hogy vajon miért iratkoznak be a legtöbben salsát tanulni. Meg persze, hogy miért nem. (A másodikat most hagyjuk, külön poszt lesz. :-))

A jó marketingesre a nem szakmabeliek mindig könnyen rásütik, hogy túl sokat bullshitel. Egyértelmű dolgokról bír órákig beszélni, s mindig újra feltalálja a spanyolviaszt. No, hát nekünk is sikerült. Kiderült, hogy bárhogy is csűrjük-csavarjuk a témát, (szinte) bármit is válaszolnak a frissen beiratkozók, ha az indokokat firtatjuk, csak előjön, hogy párt találni jönnek.

 

Salsa óra

 

Persze, jól teszik, s a legjobb úton is vannak efelé. Miért is?

- A salsa olyan, mint a nyelv. Közösen tanuljuk, kialakul egy kis közösség. Van közös téma, megismerjük a többieket, s persze néhány óra után már egyértelmű, hogy melyik csaj (pasi) az, amelyikkel jól esik szemezni, ha éppen túl sokat dumál a tanár.

 

- Nem elhanyagolható különbség viszont, hogy mindenki mindenkivel táncol az órán. Persze, először kínos meg zavarban vagyunk meg bénának érezzük magunkat (joggal :-)), de ha ezen túl vagyunk, a körben előbb utóbb kézen foghatjuk azt a csajt (pasit), aki tetszik. Néhány óra vagy kurzus :-) után rá lehet jönni, hogy a többiek is kábé annyira bénák, mint mi vagyunk, tehát nincs ciki helyzet, feloldódás, huhh. Lehet a következő salsa buliról, másik iskoláról, a nemrég látott fellépésről, zenékről, filmekről blablabla beszélgetni. Ott a helyzet, moziba azért csak el tudjuk innen már vinni, no.

- Jahát, nem mondtam volna? A fent említett beszélgetés során döbbentünk rá a tényre, hogy a friss beiratkozók kb. 80-90% éppen egyedül van. Persze, időnként felbukkannak az otthon unatkozó feleségek, a tipikus nőcsábász sármőrök (feleséggel vagy anélkül, mindegy is, nem?)[ez az én meglátásom, Ádám tiltakozott - a szerk.], de ők az igen kicsi kisebbség. Natessék, még egy téma, amiről lehet beszélgetni a kiválasztottal. :-)

 

Salsa buli

 

- Ha már szívtunk magunkba egy kis tudást meg gyűjtöttünk elég lelkierőt, hogy lemenjünk bulizni, akkor ott nagyságrendekkel bővül a választék. Persze, a saját csoportunkba tartozókkal táncolunk, s szép lassan kibővül a világ. A lányok a parkett szélén "árulják a petrezselymet", s előbb-utóbb jönnek srácok és felkérik őket. Ha rendszeresen felbukkanunk ugyanabban a buliban, akkor a partnerek "megszokják", hogy ottvagyunk, s ha nem bénáztunk el nagyon valamit korábban, akkor újra megkeresnek minket.

Hát így. A weben mennek a sztorik a társkeresőkön meg villámrandikon meg szinglibulikon (szörnyen hangzik) szövődött románcok történeteivel. A fejemet rá, hogy legalább annyi kapcsolat alakul a salsa bulikon is. (Igazából szerintem több, de ha a fejem a tét, akkor kiegyezhetünk egy döntetlenben. :-))

Szólj hozzá!

Címkék: ismerkedés csajozás salsa tánciskola pasizás salsa tanulás botláb


A bejegyzés trackback címe:

https://salsa.blog.hu/api/trackback/id/tr33766326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása