HTML

salsa

Fűszer az élethez - a zenéről, a táncról, a szenvedélyről, az örömről, a felszabadultságról, és persze bulihelyekről, DJ-kről, emberekről, tanulásról, kongresszusokról, hangulatokról - minderről szól a blog, néhányunk szemüvegén keresztül.
Mindenkinek, akit a salsa érint és megérint - stílustól függetlenül: vágyakozóknak, kezdőknek, haladóknak, versenyzőknek, tanároknak.

Többen szerkesztjük a blogot, s bővülnénk is: ha nem csak olvasnál, akkor szólj hozzá, ha még több mondanivalód van, akkor gyere és írj a blogra.

Salsa LA: Greg bemutatkozás >
Salserina: Judit bemutatkozás >

Friss topikok

  • petrobol: Én az a fajta vagyok, aki felkéri az új/ismeretlen lányokat is. Pl.: amikor először buliztam Szomb... (2012.11.20. 15:34) A táncparkett szélén
  • WhoTheHell: Annyit tennék hozzá, hogy igazából ők főleg timbát játszanak. www.timba.com/artists/calle-real en... (2010.09.07. 22:01) Salsa előadók: Calle Real
  • Salserina: @Booo-bi: :DDD Meg annak is betudható az elképedt nézés, hogy nincsenek hozzászokva. De ez mink... (2009.12.10. 11:47) Gondolatok az improvizációról
  • EdBoyWW: Hiánypótló blog! Magam rendkívül vájtfülű vagyok, nagyon odafigyelek arra, hogy mit hallgatok. Tá... (2009.11.29. 17:55) Slágerlista mint olyan
  • Booo-bi: Juditot öröm nézni tánc közben, sugárzik a tekintete és nagyon szép/pontos a mozgása. (2009.11.11. 10:13) A salsa és én (bemutatkozás: Salserina)

Linkblog

2009.01.08. 14:06 salsa LA

Mi lett a salsa bulikkal?

Az első jelek már tavaly év vége felé mutatkoztak, amikor szerettem volna lemenni a csütörtöki Alcatraz buliba, élő zenére táncolni. Már nem tudtam.

Először zártkörű vuli miatt maradt el a kedvencem, a Ricardo Salsa Klub koncertje, aztán arról lehetett hallani, hogy nem tudtak megegyezni az Alcatrazzal, bármit is jelentsen ez. A vége az lett, hogy nem csak a Ricardo nem játszik csütörtökönként, hanem megszűnt a csütörtöki salsa buli, úgy, ahogy van, többi zenekarostul, DJ-stől.

Van ötletem, hogy miért, de lássuk a többit. Írtam egy bejegyzést a Moulin Rouge csütörtöki buliról is, amit a helyi szervezők jól le is kommenteltek, el is mentem a következő csütörtökön. A legnagyobb megdöbbenésemre az általam sokat kritizált tapadós padló akkor már frissen 'felvixolva' - nagymamám így mondaná - várt. Ennek ellenére is sajnos bukta lett a buli, még a következő héten megtartották, de utána megszűnt.

Sokan mondják, hogy persze, mert a hétfő-kedd-szerdai Szilvuplé bulin már mindenki kitáncolja magát, elfogy a szufla csütörtökre. Meg hát - buliszervezői szempontból minő eretnekség - ingyen van. A csütörtöki meg belépős, pénzbe kerül, persze, hogy nem mennek el. Lehet, hogy van igazság benne, de az tény, hogy a hét eleji Szilvuplé bulik látogatását - bármennyire is jól éreztem magam ott korábban - nekem is fel kellett adnom. Miért? Aki jár oda, tudja, hogy most már nem csak elférni nem lehet, hanem megmozdulni sem. Nálam az verte ki a biztosítékot, amikor a két ünnep között lementem, s a tánctér több mint felében négyzetméterenként 5-en álltak, a maradék másik felén meg a kitartóbbak próbáltak valamicskét mozogni, de láthatóan az sem volt táncnak nevezhető.

Folytathatnám, hogy az Old Havana buli száműződött egy 10 négyzetméteres érdes kőpadlójú, három párral már zsúfolt hátsó helyiségbe a Moszkvánál, a keddi - nem sűrűn látogatott, de annál jobb - Franklin-féle salsa-jazz buli szintén megszűnt a Portside-ban (szerintem érdeklődés hiányában), s még mindig nem értem a végére.

Nam akarok túl hosszú posztot írni, de ugye az okok még hiányoznak. Nézzük meg a prosperáló bulikat, ott a válasz. A pénteki classic kaméleon buli sem működne már, ha a Salsa Diabolica nem lapátolná oda - szívlapáttal - az embereket, s a szomszéd dizsiből nem jönnének át a srácok tömegesen a bárpultnál koktélt vedelve jó mozgású csajokat stírölni. (Talán ők is rájönnek egyszer, hogy a bámulásnál van jobb is :-))

Szombat, szintén klasszikus buli, arról is írtam már. Miért működik? Mert egyedül van, szombaton van, s kultúrházban van. S valszeg itt ez utóbbi a fő érv, miután Antonióék tánciskolája ugyanott működik, ezért nem kell csillagászati összeget fizessenek egy szombati terembérlésért.

Mert ugye egy szórakozóhelyen ki kell termelni azt, amibe kerül. S egy dizsiből/koncertből/hétvégi italozásból élő szórakozóhely per vendég legalább az 5-6-8-szorosát ki tudja "termelni" annak a bevételnek, amit a salsás társasággal produkálna. Még akkor is, ha mindenki a pultnál venné meg az ásványvizet - pedig nem - mert ugye nekünk nem kell tántorgósra bebasszunk ahhoz, hogy feloldódjanak a tánccal kapcsolatos gátlásaink.

Mi a megoldás? Ez a poszt egy olyan dráma, aminek most nincs olyanja. Remélem azért, hogy lesznek még néhányan, akik veszik a bátorságot, hogy igen szerény profit kitűzése mellett indítsanak még bulikat. Amik persze nem a legfancybb helyen lesznek, de legalább lesz választék. Már csiripeltek ilyesmiket a fülembe a verebek, majd megírom legközelebb.

3 komment

Címkék: buli kaméleon moulin rouge salsa franklin alcatraz szilvuplé aranytíz diabolica old havana ricardo portside


A bejegyzés trackback címe:

https://salsa.blog.hu/api/trackback/id/tr43865365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

el Tiburón 2009.01.09. 18:15:23

A Ricardoék azért nem játszanak az Alcatrazban, mert belépőért akarták játszani őket, nem fixért.
Amit hiányolok, az a reklám. A helyen a legutóbbi fél évben szinte kizárólag céges rendezváények és vacsoravendégek voltak jelen, a salsa szerelmesei meg kallódtak. A csütörtök amúgy is nehéz este, hiszen a h-k-sz Szilvu elviszi a tömeget, és az ember inkább pihen csütörtökön a pénteki nagy bulira...

wake-up(.freeblog.hu) 2009.01.16. 17:27:45

Dráma, dráma, dráma...és tényleg az! Főleg hogy most jöttem haza Frankfurtból, ahol hihetetlen salsa-s éményekben volt ismét részem. Ahhoz képest meg még nagyobb drámának tűnik az itthoni táncos-bulik jelyzete :) De sebaj, mert én bízom, majd egyszer felzárkózunk, ehhez meg nagyon kellenek az olyan személyek mint Gergő, aki felhívják a figyelmet erre!! Meg az olyan személyek is bátrak (lennének), akik új bulit indíta(ná)nak...de nem tudom, hogy erre van-e valóban igény. A Szilvú, a Kaméleon meg az Aranytíz 'elég'...a vonalasoknak pedig kárpótlásul ott a Brooklyn (már nem akarok nagyon differenciálni, de hát akkor is van egy ilyen megoszlás, ugyi:)..Pedig én lennék a legboldogabb, ha egy olyan buli lenne, ahol sokan vannak, és a Dj felváltva játssza a színvonalas kubai és vonalas blokkokat, letéve az állandó ismétélsekről és az egész éjszakán át tartó lüktető Timbáról...én bármennyi pénzt megadnék ezért, hogy legalább egy ilyen hely legyen (Ilyen a Kaméleon nagyritkán, ill. a Brooklyn ha sokan vannak!!) A Marketing-el amúgy nálunk úgy érzem mindig baj van, legyen az bármilyen rendezvény, buli, workshop. Remélem hogy a februári Luis & Melissa Workshop-nak nagyobb hírverése lesz...ugye? :-))
Salsamazon

vagyokkk 2009.02.02. 23:46:51

Hát, azért pár dolgot hozzátennék:
Az oldhavana nem jókedvében költözött el a belvárosból. Amúgy a padló lehet, hogy érdesnek tűnik, viszont úgy csúszik mint a tükörjég. Még az a10 valóban sima kőpadlójánál is jobban. Ahogy hallottam tervbe van véve a szalagparketta.

A kaméleonban jó ideje a carmen tart órákat, az okot nem tudom, és igazából nem is érdekel, túlzsúfolt a hely, a dj-k teljesítménye meg kritikán aluli volt november-december folyamán. Néhány buliban voltam ott, nagyon gáz, amikor egy salsára átmenet nélkül rákevernek egy brutál reaggetont és hasonló akciók.
süti beállítások módosítása